Evenementen

https://agnesschool.classe365.com/form/view/Concert_de_Noel

 

Boswandeling in het Zoniënwoud – de leerlingen kunnen met al hun zintuigen de herfst beleven

De leerlingen van P5 kwamen de leerlingen van P3 helpen bij het creëren van tautogrammen, werk van geschreven en mondelinge expressie voor de twee niveaus: “wat goed is bedacht, wordt duidelijk verkondigd”

De mama’s kregen de kans om een bevoorrecht moment te delen met de kinderen van M0. Hier de leessessie met de mama van Mathilde: de kinderen luisteren allemaal geboeid naar het kinderrijmpje.

 

Begin maart was het muzikale week in de kleuterklassen. Er waren muzikanten in overvloed. De kleuterklassen verwelkomden een aantal ouders, die van ganser harte opgetreden hebben voor de kinderen. Heel erg bedankt voor de geweldige shows.

Op 2 februari 2018 organiseerden de leerlingen van P6 de jaarlijkse pannenkoekendag voor het goede doel. Meer dan 500 heerlijke pannenkoeken werden na school verkocht aan ouders, kinderen en vrienden. Er werd meer dan 850 euro ingezameld. Dit geld werd geschonken aan Les Mains Ouvertes à Haïti. Het ingezamelde geld zal ervoor zorgen dat 4 kinderen gedurende een heel jaar naar school kunnen gaan.

Operatie Shoebox
Tijdens de maand december van 2017 hebben de kinderen en de ouders van de school deelgenomen aan de Shoebox oproep georganiseerd door Les Samaritains. Schoendozen werden gevuld met voedsel en drank dat niet kan vervallen, om tijdens de Kerstperiode verdeeld te kunnen worden onder de armen en de daklozen. Er werden meer dan 200 schoendozen geschonken.

Grootoudersfeest, 10 november 2017:
Ook dit jaar wilden de kleuters graag hun grootouders in de bloemetjes zetten . Rond een feestelijk vieruurtje, creatieve workshops en het voordragen van gedichten, konden de grootouders een speciaal moment delen met hun kleinkinderen en de klassen bezoeken.

DSC_0046

De kinderen van P2 tot P6 hebben op vrijdag 13 oktober 2017 het heiligdom van Beauraing bezocht. Ze hebben via een film de geschiedenis van de verschijningen van Maria kunnen ontdekken al hun vragen kunnen stellen over Maria die er de naam ” Onze Lieve Vrouw met het gouden hart” draagt.

Na de speeltijd op de grote esplanade hebben ze met veel devotie het rozenhoedje gebeden op de plaats zelf van de verschijningen en er hun intenties (weeskinderen, families, vrede,…) aan Onze Lieve Vrouw toevertrouwd.

DSC_0187

Op 28 en 29 september 2017 gingen de 30 jongens van P4, P5 en P6 op schoolreis naar Leuven. Op het programma stond het bezoek aan de schatten van de stad: de Collegiale Kerk, het stadhuis, het Groot Begijnhof, de Botanische Tuin en de Grote Markt. Maar ook ontspanning: voetbal en honkbal, avondspelen en recreatief zwemmen.

IMG-20170928-WA0004

28 en 29 september 2017
Dit jaar vertrokken de meisjes van P4, P5 en P6 op zeeklassen naar de Belgische kust.
De hoogtepunten van deze reis waren vreugde, goed humeur en verschillende leerervaringen dankzij de ontdekking van de fauna en flora van deze regio. Dit gebeurde door het analyseren  van schelpen, algen, schaaldieren …
Eveneens het ontdekken van het leven van de vissers op zee door het bezoek van een boot in Oostende.DSCF8833

22 september 2017
De leerlingen van P6 hebben het genoegen gehad om de chocoladetempel in Halle te kunnen ontdekken.

Ze hebben eerst een begeleide rondleiding gekregen in de fabriek, heel lawaaierig maar interessant, waar ze de verschillende fases in het maken van een chocoladetablet hebben kunnen zien, vanaf de eerste ingrediënten die in tanks van 20000 kg geroerd worden, tot aan de verpakte tablet in zijn kartonnen en kleurrijke verpakking.

Vervolgens hebben ze de geschiedenis van de chocolade ontdekt, eerst in een Azteekse tempel, daarna in de wiggen van een Spaans galjoen en tot slot in een fabriek van in het begin van de 20ste eeuw.

Uiteindelijk werden ze uitgenodigd in de keuken waar ze hun eigen chocoladetabletten hebben gevormd, waar ze zelf de verpakking hebben ontworpen en waar ze hebben deelgenomen aan een leuke quiz.

Dit was een gepassioneerde fijnproeversnamiddag die vooral goede herinneringen heeft achtergelaten (en zeer lekkere chocolade)!IMG-20170922-WA0031

14 september 2017 – Sportdag voor P6 
We hebben een heel leuke sportdag beleefd, klimmen is voor hen nu geen geheim meer !
IMG_5586 copy

10 november 2016 – Grootouderfeest

Dit jaar waren de grootouders de VIP’s van het feest. Een intergenerationele dag bestaande uit ateliers grootouders-kleinkinderen. De kleuters kregen de kans hun talenten aan opa’s en oma’s te tonen en hun in de school rond te leiden.

thumb_DSC_0950_1024

21 oktober 2016- De bende van Séquoia Volant

Deze bende, opgericht en geleid door Constantin, Charles en andere leerlingen van het vierde leerjaar heeft een opvoering gegeven van de beroemde tirade van de neus van Cyrano de Bergerac.

Troupe Sequoia volant

Dad’s Masterchef :

     18 maart 2017 Dad’s Masterchef Litauwen

Onder leiding van Algirdas : Baltic Sea Fish on a Lithuanian boat.

     10 december 2016 Dad’s Masterchef France

Onder de leiding van Etienne : Zwaluwnestjes  met Pannenkoeken, overgoten met een
Bourgognewijn en Calva

     8 oktober 2016 Dad’s Masterchef Portugal

De knepen van het vak werden aangeleerd door Carlos : Bacalhau à Brás & Lulas Recheadas. Parabens !

Master chef

30 september 2016- Schoolreis 2de en 3de kleuterklas

Een dag vol uitdagingen en multisportactiviteiten, deze vrijdag, voor de kleuters van M2 en M3 in Mini Mayfaire Anderlecht.

voyage scolaire maternelles

29 en 30 september 2016- Schoolreis jongens 4de, 5de en 6de leerjaar

Begeleid door M. Marco en M. Claudio en de papa’s van Matteo en Gabriel hebben de leerlingen de schatten van de stad Doornik kunnen ontdekken : de kathedraal, het belfort, de militaire overblijfselen… om hun verblijf te eindigen met een verblijf in Jungle City.

voyage scolaire garcons

29 en 30 september 2016- Schoolreis meisjes 4de, 5de en 6de leerjaar

Begeleid door Mme Tennessee, Mme Eléonore, Mme Rosalie, juf Winnie en Miss Rachel vertrok de groep richting Doornik om zich voor twee dagen onder te dompelen in het leven van de boerderij. Fantastische activiteiten in de natuur en boeiende ontdekkingen maakten het geheel tot een mooie, leerrijke reis.

voyage scolaire filles

4 september 2017 – Sportdag lagere school

Wat is er beter om het schooljaar goed te starten en de klassen te vereningen dan een sportdag in het sportcentrum ADEPS van Anderlecht. Mens sana in corpore sano.

journee pedagogique

Dit jaar (maart 2016) was het thema van de tentoonstelling “Twintigduizend mijlen onder zee.” Net als vorig jaar (tentoonstelling “Van de ene pool naar de andere”), was het een echt succes. De leerlingen van het 6de leerjaar kregen het genoegen om aan jong en oud het resultaat van verschillende maanden werk te presenteren. Bezoekers van de tentoonstelling konden er  ​duizend interessante zaken leren, van de  waterenergie tot de fauna en flora van de oceanen langs de schatten onder de zee, de standen van het water, het voedende water, de getijden, de gevaren van de zee, de mythen en legenden, de abyssen en de grote ontdekkingsreizigers. Onze eregasten (goudvissen genaamd Joseph, Joséphine en José) waren erg in trek bij de allerkleinsten, net zoals de verschillende wetenschappelijke en ludieke onderzoeken, De tentoonstelling is in schoonheid geëindigd door een avond waar de ouders uitgenodigd waren om ons tijdelijk museum te bezoeken.

expo universelle

Op 25 januari 2016, had de school het geluk om Mevrouw Inès de Franclieu te ontvangen om ouders te informeren rond de emotionele opvoeding van onze kinderen.
Ze herinnerde ons het belang en de dringendheid om onze kinderen voor te bereiden op liefde, de ware.
Met haar goede advies, leerden we hoe we onze kinderen sterker kunnen maken en hen een positieve visie van echte en heel mooie liefde te laten ontwikkelen.
Liefde, wordt in onze maatschappij vaak gereduceerd tot enkel seksualiteit, dat een techniek zou zijn die we moeten beheersen met als enige doel: plezier. Al wat onze kinderen kunnen zien in de straten, op het internet of via andere media wijzen in deze richting.
Maar liefde is veel meer dan seksualiteit, ook al kan ze dit omvatten.
Liefde is het vermogen om zichzelf volledig te geven en enkel dit geschenk kan leiden tot geluk.
Mevrouw de Franclieu benadrukte hoe belangrijk het is om onze kinderen te leren het onderscheid te maken tussen het vluchtige genot en geluk, dat ontstaat uit een langere constructie, soms moeilijker, maar steeds mooi.
Zij adviseerde ook, om onze kinderen op te voeden tot ware liefde, hen aan te moedigen om mooie vriendschappen op te bouwen.
Tegenwoordig horen we heel weinig praten over vriendschap. Vriendschap is van essentieel belang, zij maakt het mogelijk om ons te openen voor anderen, zij is verstoken van sensuele bewegingen die ons vaak tegenhouden om met elkaar te praten, om ons echt te interesseren in de andere en te groeien met de verrijking van andere.
Ook hebben onze kinderen behoefte aan goede voorbeelden om zich heen. Het voorbeeld van het koppel van hun ouders in de eerste plaats, waar onze jongere de oprechte en trouwe liefde tussen vader en moeder kunnen zien en ervaren, Ook in moeilijke tijden; waar ze kunnen leren dat geluk opgebouwd moet worden en zo veel meer waard is dan voorbijgaand genot,  waar er nog steeds verteld word dat ze het leven zijn dat stroomt uit deze echtelijke liefde en dat het lichaam mooi is omdat het leven kan geven.
Het is aan de ouders om met hun kinderen te praten over de schoonheid van het lichaam dat gemaakt is om op een dag, wanneer deze klaar is voor de echte liefde, deze volledig te geven. En niet wanneer ze enkel verliefd zijn .
De vereniging van onze lichamen is mooi in de liefde.
Toon onze kinderen niet wat ze helaas vroeg of laat riskeren te horen: dat het samenkomen een risico is op SOA’s, ellende of niet gewenst of gepland leven.
Hoe kunnen ze met zulke berichten verlangen hebben om lief te hebben? En niet lief hebben is zich het eeuwige geluk beroven.
Dus laten we met hen praten over het leven, dat is mooi. Lichamen die gemaakt zijn om lief te hebben en zich geven, vriendschappen die je doen groeien en liefde die kan leven tussen een volwassen man en een vrouw die elkaar voor eeuwig kiezen.
Dit is wat onze kinderen zal doen dromen en hen helpen groter te worden, om hun droom van liefde te leven, en de destructieve dictaten van de maatschappij te trotseren.
Dank u mevrouw de Franclieu.

conference

 

Op donderdag 15 oktober 2015 mochten we Mgr Léonard in onze school verwelkomen. Na een muzikale verwelkoming in de hal bezocht hij enkele klassen en vierde hij de eucharistie met de leerlingen van het derde, vierde, vijfde en zesde leerjaar. Aan de oudste leerlingen gaf hij twee raden

1/”Lees veel, profiteer van elke vijf minuten vrije tijd om te lezen en kijk wat minder TV en computer. Door het lezen van boeken word je ten eerste geduldiger, je leert beter schrijven zonder fouten en krijgt een grote culturele bagage.”

2/”Jullie krijgen hier een mooi spiritueel aanbod op school. Profiteer ervan om persoonlijk met de Heer om te gaan, van jullie hart naar het Zijne. Vergroot jullie hart naar het grote Hart van de Heer, zo zullen ook jullie een zeer groot hart krijgen.”

Achteraf sprak hij hen nog over het belang van de vreugde op school

mgr-leonard-agnes-school

 

 

 

 

 

 

 

 

Kalender

Agenda Agnès School
Interessant artikel over tweetaligheid door immersie
Meertalig onderwijs is beter onderwijs
Media Agnès School

AGENDA VIE SCOLAIRE 2021-2022

Période 1 : de septembre à décembre 2021 

 
Vendredi 27/08 à 20h00 Réunion de bienvenue pour les nouvelles familles qui rejoignent l’école.
Mercredi 01/09 à 08h30 Rentrée scolaire pour tous les élèves
Jeudi 02/09 à 15h30 Bénédiction des cartables (pendant les heures de cours)
Mercredi 08/09 à 20h00 Réunion pour tous les parents + ventes uniformes de 2nde main et accessoires Un courrier suivra.
Lundi 27/09 Fête de la Communauté Fr – l’école est fermée
Mardi 28/09 Journée pédagogique – pas d’école pour les enfants
Jeudi 30/09 et vendr. 01/10 Voyage scolaire P4 à P6
Vendredi 01/10 Voyage scolaire M2 à P3
Lun. 01/11 au ven. 5/11 Congé de Toussaintl’école est fermée
Mercredi 11/11 Armistice – l’école est fermée
Vendredi 12/11 Après-midi des grands-parents M0 à M3
Merc 24/11 et jeudi 25/11 Vente de couronnes de l’Avent
Lundi 06/12 Fête de Saint Nicolas (pendant les heures de cours)
Samedi ou dimanche 27-28/11 Opération « sapins de Noël »
Date à préciser Concert de Noël par la chorale d’Agnes School
Vendredi 24/12 Fin des cours à midi -Début des vacances de Noël – Pas de garderie
Lun. 27/12 au mardi 11/01 Vacances de Noëlreprise des cours le mercredi 12/01
 

Période 2 : de janvier à juin 2022 

 
Lundi 10/01 et mardi 11/01 Journées pédagogiques – pas d’école pour les enfants
Mercredi 19/01 à 20h00 Conférence + Réunion pour tous les parents sur les objectifs pédagogiques jusqu’à la fin de l’année scolaire
Vendredi 04/02 à 15h30 Goûter de la Chandeleur au profit d’Haïti
Samedi 05/02 à 20h00 Fête des parents et professeurs
Vendredi 25/02 Défilé de Carnaval à l’école (pendant les heures de cours ; sans les parents)
Lun. 28/02 au ven. 04/03 Vacances de Carnaval – l’école est fermée
Lundi 04/04 au lundi 18/04 Vacances de Pâques-  reprise des cours le mardi 19/04
Samedi 30/04 Fête de l’école – journée complète
Dimanche 15/05 Fête des mères
Jeu.26/05 et ven.27/05 Congé et pont de l’Ascension – l’école est fermée
Lundi 06/06 Lundi de Pentecôte – l’école est fermée
Dimanche 12/06 Fête des pères
Jeudi 16/06 à 19h00 Cérémonie de remises de diplômes pour les M3
Lundi 27/06 à 19h00 Cérémonie de remises de diplômes pour les P6
Mardi 28/06 Journée sportive pour les élèves de primaire
Jeudi 30/06 à 12h00 Fin des cours – début des vacances d’été.    Pas de garderie !!!