Inschrijvingsprocedure

Wij danken u op voorhand voor uw vertrouwen in onze school. Dit is de procedure om uw kind in te schrijven :
Wij nodigen u uit om het Inschrijving formular in te vullen en via deze link door te sturen.

Voor meer informatie kan u steeds terecht bij ons secretariaat op het nummer 02/736.13.86.

Handvest van opvoedingsprincipes

Code van goed gedrag en bescherming van minderjarigen

Open Deurs donderdag 21 april, tussen 8u30 en 11u30.

Cliquez ici pour vous inscrire et recevoir le lien

Bericht van ouders waarvan hun kind Agnes School in juni 2020 zal verlaten:

De reden dat mijn zoon J.C, momenteel in P5 EN, volgend schooljaar niet zal blijven, is te wijten aan professionele zaken. De hele familie keert volgende zomer terug naar huis. Ik wil graag mijn dank uitspreken aan Agnes School. Mijn vrouw en ik zijn erg blij met de kans die Agnes School tot nu toe aan onze zoon heeft geboden : te mogen deel uitmaken van een geweldig pedagogisch programma en geleid te worden door uitstekende en professionele leraren die de juiste nadruk leggen op de ontwikkeling van kinderen, met een nadruk op de katholieke waarden. We hebben geluk!

Bovendien, wat betreft de administratieve kant van de school, moet ik mijn waardering herhalen, want elke keer dat ik een certificaat of document nodig had, werd ik met de beste toewijding en een groot begrip geholpen. Ik vraag u dan ook om deze e-mail door te geven aan degenen die verantwoordelijk zijn voor deze aspecten.

Mijn zoon is gelukkig op Agnes School, en hij zal er zeker goede herinneringen voor het leven aan over houden, net als zijn ouders. Hartelijk dank.

Getuigenis van een vader wiens oudste dochter het volledige curriculum op Agnes School volgde, in Frans-Nederlandse immersie. Ze zet haar studies op een middelbare school voort in immersie.:

Gewoon een korte e-mail om je te informeren over K. Zoals op de diploma-uitreiking werd gezegd, is een basisschool als een fundering in een gebouw. Het moet stevig zijn … K. heeft tot nu toe alleen maar zeer positieve cijfers gehad, zowel voor Frans, voor godsdienst als voor Nederlands (ja, ze volgt nog steeds immersie). We kijken uit naar haar eerste rapport … Met dank aan AgnesSchool! Blijf studenten aanmoedigen in hun werk! Geef het bedankje door aan het ganse schoolteam en moedig hen aan om op deze weg verder te gaan!

Getuigenis van een moeder over haar dochter die de volledige kleuter- en lagere school heeft gevolgd in immersie FR / NL op Agnes School, en die heeft gekozen voor een Vlaamse middelbare school: 

Julia begon haar middelbare school heel goed. Naast het feit dat ze zich daar goed op haar gemak voelt, zijn haar resultaten uitstekend (we hebben zojuist haar eerste evaluatie ontvangen). Ik was bang om haar een volledig Nederlands curriculum op te leggen maar het gaat eigenlijk heel goed. Ze heeft zelfs geen remediëring nodig voor Nederlands. Julia voelde zich snel op haar gemak ook al kende ze echt niemand. Ze maakte snel vrienden. Haar vooruitgang in NL is echt ongelooflijk. Ik wil AGNES SCHOOL ook met heel mijn hart bedanken voor de uitstekende voorbereiding (zowel academisch als organisatorisch) die het biedt aan basisschoolkinderen. Ik ben ervan overtuigd dat dit bijdraagt ​​aan de huidige goede resultaten van Julia.

Getuigenis van een gezin dat momenteel een jaar in de USA leeft (expat) en waarvan de 3 kinderen in de afdeling Frans-Engels naar school gingen:

Onze kinderen zijn heel vlot geïntegreerd in de Californische schoolomgeving. De meisjes spelen viool in een schoolorkest, doen theater, aikido en coding. Het goede en slechte is dat zij (vooral de meisjes) kampioen zijn zonder een inspanning te leveren. Goed omdat dit te danken is aan het hoge opleidingsniveau op Agnes school, en slecht omdat ze nu niet veel uitdaging hebben …

Getuigenis van een Britse moeder waarvan de dochter oudleerlinge is in de afdeling FR/NL:

Moeder van Ch. G, voormalige Britse leerling in de Franse / Vlaamse stroom op Acacia-Agnes school. We zijn nog steeds enorme supporters van jullie school! Dankzij de geweldige opleiding die Ch. ontvangen heeft op Agnes School, hadden we helemaal geen problemen met Ch. op een Franstalige Belgische middelbare school, waar ze momenteel bloeit in het vijfde jaar immersie FR / NL. In feite ontving ze aanbiedingen van alle vier de Belgische middelbare scholen  waarbij ze solliciteerde!

Schoolgeld

Schooljaar 2019/2020

Agnes School is een privé-school en vraagt een jaarlijkse vergoeding. De inschrijvingskosten worden elk jaar aangepast door de raad van bestuur.

Voor 2021-2022: Notice sur les frais de scolarite 21-22 NL

U kunt alle details vinden in de Notice fees 2019-2020

Voor 2020-2021, u kunt alle details vinden in Notice sur les frais 2020-2021 NL

next-info1

21 April

Please register :

Click here

Gelijke kansen

Agnes School is een onafhankelijke dagschool die een algemene opleiding aanbiedt binnen een katholiek kader voor jongens en meisjes tussen 2 en 11 jaar oud. De katholieke ethiek beïnvloedt alle aspecten van het schooljaar en is onderlijnd door het Handvest van Opvoedingsprincipes die benadrukt dat de ouders de eerste en voornaamste opvoeders van hun kinderen zijn.

Onze school biedt, op basis van beschikbaarheid, een plaats aan elk kind waarvan de ouders akkoord gaan met het Handvest van opvoedingsprincipes en dat, volgens het oordeel van de school en in het licht van de onderwijsvoorzieningen, de steun en de financiële middelen die op dat ogenblik beschikbaar zijn, baat zal hebben bij het onderwijs dat aangeboden wordt.

In de mate van het mogelijke werkt de school voor gezinnen met een laag inkomen met beurzen van de Stichting ARDEA. Ouders krijgen de gelegenheid om een beursformulier van de Stichting ARDEA in te vullen.

We verwelkomen leerlingen met een lichamelijke handicap, op voorwaarde dat onze voorzieningen aan hun noden kunnen beantwoorden. We raden de ouders van kinderen met buitengewone onderwijsbehoeften of een lichamelijke handicap echter aan om de noden van het kind met de directrice te bespreken tijdens het interview of voor de testen worden afgelegd, om vast te stellen of we de nodige middelen voor hen kunnen voorzien. We zullen zorgvuldig met de ouders bespreken welke aanvaardbare maatregelen genomen kunnen worden.

next-info1

02 December

Please register :

Click here